netflix

Netflix eist extra kosten voor het delen van account met derden

Net binnenjan 17 2022, 17:20
Netflix zal een heleboel mensen teleurstellen met hun nieuwe regel. Er zullen etra kosten geeist worden voor het delen van je account met derden. Denk dan aan familie en vrienden die een Netlix-account van iemand anders gebruiken.

Netflix

Op 16 maart kwam er een verklaring vanuit Netflix waarin de nieuwe regels worden uitgelegd. Het plan is om twee nieuwe testfuncties te introduceren om de verwarring over het delen van Netflix te voorkomen. Het zou gaan over deze twee opties: ‘Een extra lid toevoegen’ en ‘Profiel overzetten naar een nieuw account’.
Zo luidt de verklaring van Netflix: “Leden van onze Standard- en Premium-abonnementen kunnen subaccounts toevoegen voor maximaal twee mensen met wie ze niet samenwonen – elk met hun eigen profiel, gepersonaliseerde aanbevelingen, login en wachtwoord – tegen een lagere (prijs 3 dollar).
“Leden van onze Basic-, Standard- en Premium-abonnementen kunnen mensen die hun account delen in staat stellen om profielinformatie over te zetten naar een nieuw account of een Extra Member-subaccount – met behoud van de kijkgeschiedenis, mijn lijst en gepersonaliseerde aanbevelingen."

Extra kosten

Er zal eerste een testronde zijn in 3 landen voordat de wijzigingen worden aangebracht. Een woordvoerder zegt het volgende: “We zijn er altijd op gericht geweest onze leden zowel kwaliteit als duidelijke waarde voor hun lidmaatschap te bieden.
“Onze bijgewerkte prijzen weerspiegelen de investering die we hebben gedaan in onze service en catalogus, en zullen ons in staat stellen om de series, documentaires en films waar onze leden van houden te blijven maken, evenals te investeren in talent en de creatieve industrie.” aldus Netflix.
Op 10 maart deden zij de melding dat hun prijzen ook worden verhoogd. Hieronder de nieuwe prijzen:
schermafbeelding 2022 03 16 om 222651 1024x422

Reacties

Op Twitter werd de vraag gesteld door LADbible als men hun Netflix-abonnement zou opzeggen als gevolg van de prijsstijgingen. Er hebben 11.268 mensen gestemd, waarvan 48,5 procent wel zouden opzeggen.

Bekijk hieronder een van de nieuwe series op Netflix:

Bron: talpa, sgxl, unsplash