vogelgriep

Nieuwe golf vogelgriep slaat toe! Grote gevaren voor mensen en dieren!

Net binnenjan 21 2022, 9:29
Er zou al weer een nieuwe golf van de vogelgriep heersen. Alleen is die nog schadelijker en gevaarlijker dan voorheen. Volgens experts zou er nooit eerder zo een ernstige uitbraak zijn in Europa.

Grote gevaren

Volgen de dierenambulance zouden het neurologische schade opleveren bij dieren. Het effect hiervan is dat ze vaak verdwaald of dronken lijken. De dieren bezwijken ook na besmetting. Er is al ruim 1 miljoen pluimvee afgemaakt. De vogelgriep grijpt nu massaal om zich heen. Pluimveebedrijven zouden al hygiënemaatregelen hebben genomen maar het virus buiten houden, lukt niet altijd. Vogelgriep ontstaat door besmette uitwerpselen of slijm van andere vogels.

Schadelijk voor de mens

Niet alleen is dit schadelijk voor de dieren maar ook voor mensen. Het virus kan zich namelijk kruizen met een menselijk virus. Daar is waar zich het meeste zorgen over wordt gemaakt. Het virus is weer besmettelijk van mens tot mens. Hiervoor is geen anti-stoffen of immuniteit tegen. Dit zou volgens Viroloog Thijs Kuiken voor een nieuwe griep-pandemie zorgen. Dit is eerder al in 2009 in Mexico gebeurd, waarbij er een kruising van menselijke en dierlijk griep elkaar kruisden. Enige noodoplossing is om de dieren dan ook te vaccineren.

Bekijk de video hier

Bron: RTL Nieuws, WNL