noorderlicht

Noorderlicht boven Nederland en België te zien! "Ook in zuiden!" (FOTOS)

Net binnennov 05 2023, 19:01
Een prachtig natuur fenomeen dat niet zo vaak boven Nederland te zien is zondag, 5 november 2023, op veel plaatsen te zien: het Noorderlicht! Het licht zou de komende uren boven heel Nederland te zien zijn en er gaan al veel foto's van mensen die het zagen op X rond.

Noorderlicht boven Nederland

Zelfs in het zuiden en in België is het noorderlicht te zien. "De komende uren en vannacht zou het op veel plaatsen te zien moeten zijn. Het is op veel plaatsen onbewolkt. Ook in het noorden van het land zal het wolkendek de komende uren steeds vaker openbreken," aldus Philippe Schambergen van Buienradar.

Wanneer?

"De zonnevlam die dit veroorzaakt bereikt vandaag de aarde en is extreem sterk. Vaak horen mensen pas de ochtend erop dat er de avond ervoor noorderlicht te zien was en klagen dat ze niet zijn gewaarschuwd. Nu kunnen we die mensen vooraf waarschuwen."

Hoe lang?

Het licht blijft niet uren te zien, het komt in golven en kan ook weer verdwijnen: "Geef niet meteen op als je niks ziet, maar blijf echt een half uurtje kijken. Verwacht ook geen groene bewegende lichtgordijnen zoals je die op televisie ziet. Zo ziet het poollicht er misschien uit in het noorden van Scandinavië, boven Nederland kleurt de lucht onwaarschijnlijk rood, groen en paars."

Bekijk hier enkele beelden van mensen die het zagen:

Boxmeer:

@GielenPierre
@GielenPierre

Vught:

@Emiel28097881
Danielle Denissen, Facebook
Bron: RTL Nieuws, Buienradar, Twitter, Facebook