Opnieuw beelden kroongetuige Nabil B gelekt door fout OM! Peter R de Vries reageert! 'Megablunder'

Net binnennov 19 2020, 10:47
Opnieuw heeft het OM een gigantische blunder gemaakt in het Marengo liquidatieproces. Voor de vierde keer zijn foto's van kroongetuige Nabil B per ongeluk gelekt en in het dossier van een andere zaak terechtgekomen. Wat betekent dat het beeldmateriaal zo inzichtelijk is voor alle partijen...
Nabil B is kroongetuige in het proces tegen Mocro Maffia-kopstuk Ridouan Taghi, die onder andere verdacht wordt van een aantal (pogingen tot) liquidaties en drugshandel. Volgens Peter R de Vries, vertrouwenspersoon van Nabil B, kwamen foto's van de kroongetuige in juni van dit jaar terecht in de strafzaak tegen leden van Caloh Wagoh.

Zwaar beveiligd

Nabil B speelt dus een belangrijke rol in het proces en daarom wordt hij zwaar beveiligd. Zeker nadat in 2018 zijn broer in Amsterdam werd geliquideerd en vervolgens zijn advocaat, Derk Wiersum, in september 2019 werd vermoord. Vanwege Nabil B's veiligheid, hadden de foto's nooit verspreid mogen worden.

OM en Peter R de Vries reageren

Het OM liet woensdag weten aan NU.nl dat ze de gelekte foto's 'buitengewoon pijnlijk' vinden. 'Dit had niet mogen gebeuren. Wij betreuren deze gang van zaken zeer'. Ook Peter R de Vries reageert geschokt op het incident. 'De verdediging van de kroongetuige krijgt zojuist bericht van het OM dat voor de vierde keer ‘per ongeluk’ foto’s van de kroongetuige in een dossier terecht zijn gekomen. Een godsgeklaagde stommiteit waarvoor natuurlijk weer niemand verantwoordelijk wordt gehouden. Megablunder!' , laat de Vries op Twitter weten.

Bekijk de reactie van Peter R de Vries hieronder:

De verdediging van de kroongetuige krijgt zojuist bericht van het OM dat voor de vierde keer ‘per ongeluk’ foto’s van de kroongetuige in een dossier terecht zijn gekomen. Een godsgeklaagde stommiteit waarvoor natuurlijk weer niemand verantwoordelijk wordt gehouden. Megablunder!

Image
116
Reply
Bron: NU.nl, Twitter

Lees ook: