Massale oproep tot Project-X feest in Hoogeveen: 'Party van je dromen!'

Net binnenaug 20 2020, 11:20
Komt er een Project-X feest in Hoogeveen? Dat vraagt de Drentse politie zich gespannen af. In verschillende WhatsApp-groepen gaat namelijk een Project-X poster rond die jongeren oproept om aanstaande vrijdag te komen feesten. En dat zou zomaar eens flink uit de hand kunnen lopen.
De afgelopen dagen was het al behoorlijk onrustig in Hoogeveen. Nadat er gisteravond flink gereld werd, gaat er nu een poster rond, die oproept tot een feestje. Dit laat RTV Drenthe weten, die van een anonieme bron een afbeelding van de poster heeft gekregen.

Niet uit op geweld

Volgens de poster wordt het een feestje 'waar je alleen maar van kon dromen'. Ook wordt er dringend gevraagd om de afbeelding niet openbaar te maken, maar alleen in privé-berichten te delen. Verder laten de organisatoren weten dat 'ze niet uit zijn op geweld en er een gezellig feestje van willen maken'.

Politie neemt oproep heel serieus

Gezellig feestje of niet; de Drentse politie neemt de oproep heel serieus, zo laat een politiewoordvoerder weten aan RTV Drenthe. Zeker nadat er gisteravond in Hoogeveen opnieuw flink gereld werd. 'We proberen de berichten op dit moment te duiden. We moeten eerst analyseren hoe serieus deze oproep is. Zeker gezien de gebeurtenissen van gisteravond volgen we dit op de voet. Sowieso zijn we de situatie in Hoogeveen continu aan het monitoren.'

'We gaan hard optreden'

De burgemeester van Hoogeveen is woest. 'Degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn moeten er onmiddellijk mee stoppen. Ze weten niet wat ze aanrichten en waar ze verantwoordelijk voor zijn, als zo'n Project X-feest doorgaat', laat hij weten. 'We gaan echt hard optreden tegen de mensen die dit veroorzaken en mensen die rellen uitlokken. We zetten alle strafrechtelijke middelen in die er zijn, en ik weet zeker dat we de verantwoordelijken in beeld krijgen. Onze insteek is: er komt geen feest. We gaan er alles aan doen om dat te voorkomen.'

Bekijk de oproep voor het project-x feest hieronder:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

StukTV nam in 2012 een kijkje bij het Project-X feest in Haren dat helemaal uit de hand liep:

Bron: RTV Drenthe, Twitter, Metronieuws, NU.nl

Lees ook: