Paul Pogba racistisch beledigd na missen beslissende penalty

Net binnenaug 20 2019, 14:09
Paul Pogba is op social media bedolven met negatieve en racistische reacties, nadat hij maandagavond een penalty mistte namens Manchester United in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (1-1). Onder meer Manchester United en ploeggenoten Harry Maguire en Marcus Rashford nemen het op voor de Fransman en roepen bedrijven achter social media op met maatregelen te komen.
“Die veroordelen wij in alle opzichten”, laat Manchester United in een statement weten . “We zijn bezig om de identiteit van de boosdoeners te achterhalen en zullen de voor ons zwaarst mogelijke sancties treffen. Wij roepen de bedrijven achter social media op hetzelfde te doen. We hebben zero tolerance voor racisme of discriminatie.”
“Walgelijk”, twittert Maguire. “Social media moet hier iets aan doen. Ieder account dat aangemaakt wordt zou geverifieerd moeten worden met een identiteitskaart of rijbewijs.” Ook Rashford uit op Twitter zijn ongenoegen. “Manchester United is een familie. Paul Pogba is een belangrijk onderdeel van die familie. Wie hem aanvalt, valt ons allemaal aan.”
Het Engelse voetbal heeft al langere tijd te maken met racisme en in het afgelopen seizoen steeg het aantal racistische incidenten zelfs met 43 procent, van 192 naar 274, zo meldt Kick It Out, een organisatie die zich inzet tegen racisme. Dit seizoen waren Yakou Méïte (Reading) en Tammy Abraham (Chelsea) ook al slachtoffer van racisme toen ze een penalty mistten.
Hieronder de gemiste penal en de comments:
jh muzzed tweet la brute
rash1
rash2

Het is niet de eerste keer dat Paul Pogba wordt aangevallen door Man United's eigen fans: