screenshot 25 02 2022 15 16 01

'Piloot 'Ghost Of Kiev' zou zes Russische vliegtuigen neer hebben gehaald'

Net binnenjan 01 2022, 14:57
Een Oekraïense piloot zou volgens verhalen van mensen in z'n eentje al zes Russische vliegtuigen hebben neergehaald. Hij krijgt de bijnaam Ghost of Kiev (of Kyiv) en is een held.

Ghost Of Kiev

Mensen delen beelden van het vliegtuig dat rond de steden vliegt waarin dus een zeer goede piloot zou zitten. De piloot, die een MiG-29-straaljager bestuurt, heeft naar verluidt de hele donderdag 6 Russische vliegtuigen neergehaald en werd de eerste bevestigde jager van de 21e eeuw.

Mig-29

"Tot nu toe heeft 'The Ghots of Kiev' met zijn Mig-29 2 SU-35-jagers, 1 SU-27, 1 MiG-29 en 2 SU-25-vliegtuigen neergehaald. Om 4.20 uur viel er in het centrum van Kiev een duidelijk puin in het centrum van de stad." zo meldt Spaanse krant Marca

Piloot legende

Het ministerie van Defensie van de stad bevestigde dat ze er op dat moment in slaagden een ander Russisch vliegtuig te onderscheppen. Als deze piloot legende wordt bevestigd en hij verantwoordelijk is voor het laatste neergestorte vliegtuig, zou dit de 7e zijn voor de telling van de Ghost of Kiev.
Het verhaal wordt echter nog nergens officieel bevestigd door de grote media dus het blijft voorlopig een urban legend.

Hieronder beelden van de 'Ghost Of Kiev':

Bron: Reddit, Youtube, Marca, Twitter