Politie stuurt Amber Alert om vermissing 12-jarige Hania uit Rotterdam

Net binnenjun 28 2019, 9:53
Afgelopen nacht heeft de politie een Amber Alert verstuurd vanwege de vermissing van het 12-jarig Rotterdamse meisje Hania, die donderdagmiddag verdween. Volgens de politie is de situatie 'urgent en zorgwekkend'.
Hania zou rond 12:30 uur naar haar basisschool aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk, waar ze echter nooit aankwam. Tegen haar leerkracht had ze gezegd dat ze een afspraak bij de orthodontist had, maar dit bleek na navraag niet waar te zijn. Hania zou volgens familieleden chatcontacten hebben, die inmiddels van de tablet zijn gewist.
Toen de politie de verdwijning onderzocht is besloten een Amber Alert te versturen. "Tijdens dat onderzoek begonnen wij ons grote zorgen te maken om haar welzijn", zegt een woordvoerder. De politie heeft nog geen idee waar Hania op dit moment zou kunnen zijn.
Hania heeft halflang, donker haar. Op het moment van verdwijning droeg ze een witte jurk met daarop een bloemetjespatroon, een witte legging, een zwart jasje en witte schoenen. Daarnaast droeg ze een roze rugzak bij zich.
De politie roept iedereen op die haar gezien heeft of meer informatie heeft contact op te nemen met 0900-8844.
Bron:AD