'Politie arresteert beruchte Haagse drugsbaas Piet S. bij grote actie'

Net binnensep 16 2020, 11:54
Een van de grootste kopstukken uit de Nederlandse onderwereld, Piet S., alias De Dikke, is vandaag gearresteerd bij een grote actie. Dit schrijft De Telegraaf woensdagmorgen.
lubtfo
De politie en het openbaar ministerie deden een groot aanval invallen, als onderdee; van een groot internationaal onderzoek tegen drugshandelaren in Nederland. De actie is onderdeel van de grote operatie, waarbij de politie erin slaagde een groot crimineel chat-netwerk te hacken en zo miljoenen berichtjes kon onderscheppen van criminelen,die daarvoor speciale Encrochat-telefoons gebruikten.
De Haagse Piet S. staat al jaren bekend als een van de belangrijkste kopstukken in de Nederlandse drugswereld en wordt in verband gebracht met grote drugshandel en diverse liiquidaties in de onderwereld. De politie van Den Haag bevestigt dat er diverse arrestaties zijn verricht maar wil nog niet bevestigen dat Piet S. daar een van is.
Volgens crimejournalist van De Telegraaf Mick van Wely is "godfather Piet S. er eentje waar de Mocro-criminelen nog wat van kunnen leren", zo schrijft hij op Twitter.
Bron & beeld: 1limburg, De Telegraaf