Rellen uitgebroken bij anti-lockdown demonstratie in Den Haag

Net binnenjun 17 2020, 15:54
De politie heeft flink moeten ingrijpen bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen in Den Haag, toen deze uitliep op ongeregeldheden. Demonstraten gooiden met vuurwerk en zochten de confrontatie.
Duizenden mensen waren vanmiddag bijeen gekomen op het Malieveld om te demonstreren tegen de maatregelen van de regering. De gemeente had het protest in eerste instantie verboden maar besloot op het laatste moment toch toestemming te geven voor een kleine demonstratie. Hier kwamen echter zoveel mensen op af, waarbij de meesten geen mondkapjes droegen of anderhalve meter afstand hielden, dat de politie het Binnenhof en het centrum af te sluiten.
Vervolgens sloeg de sfeer snel om, toen naar verluidt voetbalsupporters de situatie lieten escaleren. Daarbij werd de confrontatie gezocht met de Mobiele Eenheid en werden agenten met vuurwerk bekogeld. "Wij hebben signalen ontvangen dat het om voetbalfans gaat. Meer laten we daar nu niet over uit," verklaart de politie geïrriteerd. "Dit heeft niets meer met een normale demonstratie te maken”

Bekijk hier de beelden van de rellen bij de anti-lockdown demonstratie in Den Haag:

Bron & beeld: AD.nl