SFB update - Frenna en Priceless mogen officieel NIET vrij! Advocaat reageert op beslissing rechter!

Net binnenjan 10 2017, 18:05
De rechter-commissaris heeft beslist over de aangevraagde vervroegde vrijlating en heeft slecht nieuws voor de in Suriname aangehouden SFB leden Frenna (Francis Edusei) en Priceless (Jackie Osei). Ze blijven namelijk in hechtenis en mogen niet eerder vrij
. Advocaat Humphrey Schurman reageert teleurgesteld: “Ons verzoek is afgewezen” zo zegt hij tegen De Ware Tijd. De gronden waarop is afgewezen, zijn nog niet duidelijk.
ADVOCAAT NIET BLIJ MET UITSPRAKEN MINISTER
Hij vindt verder de uitspraken van Minister van Justitie in Suriname Jennifer van Dijk-Silos ongepast : "Haar uitlatingen in verband met deze zaak zijn ‘ongepast’ en deze zouden zelfs als inmenging gezien kunnen worden, maar wij weten dat de minister dat niet zo heeft bedoeld” .
Schurman onderstreept weliswaar dat hij het eens is met haar standpunt dat jeugdigen beschermd moeten worden."Daar kan niemand tegen zijn. Maar wat er in deze zaak gebeurt, is dat de minister al bij de aanhouding van de verdachten uitkomt, terwijl de zaak in handen van justitiële autoriteiten is. Dat is ongepast"