Youtuber komt stierslang tegen op rodelbaan in Duinrell!

Net binnenmei 15 2020, 20:54
Youtuber Simon de Bruijn heeft de schrik van zijn leven gekregen, toen hij tijdens een ritje van de rodelbaan in Duinrell opeens een slang op de baan tegenkwam! Het bleek te gaan om een stierslang.
8450689777 0d0b4f2c69
Simon de Bruijn, van het kanaal Themepark Adventures by Simon, maakt video's van pretparken over heel de wereld, en bracht een bezoekje aan het pretpark bij Wassenaar dat weer net open was gegaan na de quarantaine. Zoiets als dit had hij echter nog nooit meegemaakt. Toen hij van de rodelbaan naar beneden ging, kon hij nog maar net remmen om niet over de flinke slang, die midden op de baan lag, heen te rijden. “De slang begon te sissen. Hij kroop weg, maar zat vlak achter de baan, echt in aanvalsmodus”, zo vertelt Simon tegenover RTL Nieuws.
Het ging om een zogenaamde stierslang, een soort die van oorsprong in Noord-Amerika leeft en één tot twee meter lang kan worden. De afgelopen jaren wordt de slang, die niet giftig is maar zijn prooien wurgt, regelmatig aangetroffen in Nederland, waaronder in de duinen bij Wassenaar. Vermoedelijk zijn de slangen ontsnapt of door iemand bewust vrijgelaten, waardoor ze zich nu vast gevestigd lijken te hebben,

Bekijk de video van de bizarre ontmoeting met de stierslang hier, vanaf minuut 12:17:

Bron & beeld: Youtube Themepark Adventures by Simon, theprairieecologist.com, Wikipedia