screenshot 19 1 2024 12 10 03

Student springt in ijskoude water in Delft en redt vrouw uit zinkende auto (Video)

Net binnenjan 19, 10:17
Een heldendaad in Delft: een vrouw was met haar auto in een gracht gevallen en kwam in verdrinkingsnood terecht. Gelukkig voor haar was er een student die dat toevallig zag en ingreep. Hij sprong in het ijskoude water.

Student redt vrouw uit zinkende auto

Ze werd uit de zinkende auto gered door de student. Iemand die getuige was van wat er gebeurde kon vanuit een huis filmen (video's hieronder). Politie: De 23-jarige man bedacht zich geen moment en sprong in het ijskoude water om haar uit de auto te halen.

Springt in ijskoude water in Delft

Het gebeurde in het centrum, politie meldt aan NOS dat de automobiliste door gladheid van de weg was geraakt. "Het voertuig belandde vervolgens ondersteboven in de gracht. De student maakte een held van zichzelf door zijn actie", zegt de politie.
De student zélf reageert ook: "Ik zag het ongeluk op de eerste verdieping van mijn studentenhuis. Ik keek uit het raam en zag voor me aan de overkant van de gracht een auto wegslippen en in de gracht vliegen. Terwijl de auto erin vloog, ging-ie over de kop. Ik zag het gebeuren en sprintte naar buiten en riep ondertussen iedereen uit het huis om mee te gaan."

Bekijk hier de video en meer beelden:

2c6b25db c965 3b9d 81b9 c9befcb45d99
Beeld: Politie Delft
Via NOS, Politie Delft