Tim Hofman geconfronteerd: 'Waarom pakte je Matthijs niet aan maar wel The Voice?'

Net binnenjan 19 2023, 14:57
Tim Hofman was gisteren te gast bij Op1 om te vertellen over het feit dat hij is uitgeroepen tot journalist van het jaar. Terwijl hij daar kwam om zijn nieuwste winst te vieren, werd hij even keihard geconfronteerd door presentatrice Natasja Gibbs . Ze was benieuwd waarom Hofman zo grondig onderzoek heeft gedaan naar het wangedrag bij RTL, maar niets deed met BNNVARA collega Matthijs van Nieuwkerk.

'Waarom deed je niks met Matthijs?'

Tim Hofman heeft meerdere prijzen en felicitaties in ontvangst mogen nemen, met het onderzoek dat hij vanuit YouTube programma 'BOOS' heeft verricht naar het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Tijdens zijn bezoek aan Op1 vertelt hij over de groei in zijn loopbaan, maar hij lijkt zich niet voorbereid te hebben op de confrontatie met Natasja Gibbs. Ze vraagt zich af waarom Tim geen onderzoek heeft gedaan naar het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk.

Tim Hofman

“Nou ja, dat heeft een aantal redenen'', legt Tim Hofman uit. ''Laat ik vooropstellen: als dat bij ons op ons bureau was gekomen, dan hadden wij daar wat mee gedaan, dus wij hebben niet een mailbox vol gehad van: ‘Ik heb bij De Wereld Draait Door gewerkt en kunnen jullie daar wat over maken?’ Dat is wel altijd waar wij vanuit gaan.” Hoewel critici stellen dat het niet anders kon dan dat Tim Hofman allang wist van de geruchten over Nieuwskerk, is dat volgens hem geen reden tot onderzoek.
“Er gingen al jaren, al een jaar of acht, geruchten over en dat is voor ons dan niet voldoende'', stelt de journalist. ''Wat wij doen met BOOS, doen wij eigenlijk pas een jaar of anderhalf of twee op die manier. Daarvan hebben we tien maanden besteed aan het onderzoek van The Voice.”

Bekijk de beelden

Bekijk hieronder een fragment uit de aflevering.
Meer Op1:
Bron: Op1 Beeld: YouTube
"}])