Apple’s trage iPhone-schandaal exposed door middelbare school-student

Net binnendec 29 2017, 15:23
Apple kwam vorige week negatief in het nieuws, toen bekend werd dat het bedrijf oudere modellen iPhones bewust trager maakte. Wat we eigenlijk allemaal al vermoedde, werd exposed door een Amerikaanse high school-student.
De 17-jarige Tyler Barney uit Tennessee vertelt dat zijn vermoeden ontstond, toen zijn iPhone 6S steeds trager begon te worden. Hij zegt: “It became buggy. That’s the best way to put it. It was a big mess all the time. Even typing was painful. Seconds passed between keystrokes.”
Tyler verwachtte dat een volgende iOS-update het probleem zou verhelpen en ondertussen onderzocht hij of het probleem ook bestond op het oudere model iPhone 6 van zijn broertje, welke een jaar nieuwer was dan Tyler’s 6S. Deze bleek, ondanks dat het model een mindere processor had, veel sneller te zijn dan Tyler’s iPhone.
Toen Tyler de situatie hierna op Reddit uitlegde, adviseerden andere Reddit-gebruikers hem om de batterij te vervangen. Dit deed Tyler en de iPhone werkte weer als vanouds. Hieruit blijkt dat Apple de batterij-prestaties dus bewust minder maakt, zodat mensen hun oude model inruilen voor een nieuwe. Lees ook: