Deze super-handige functies zitten verborgen in iOS 14! (Video)

Net binnenjun 11 2020, 16:22
Maandagavond was het zover: Apple presenteerde de nieuwe software-update iOS 14! Toch werden veel van de nieuwe functies nog niet genoemd. Wij zetten de handigste verborgen toevoegingen voor je op een rijtje.

Tik op de achterkant voor commando's

Je telefoon commando's laten uitvoeren door simpelweg op de achterkant te tikken; klinkt goed toch? Met de nieuwe iOS update kan dat! Verstopt in de toegankelijkheidsinstellingen zit de optie om op de achterkant van je toestel te tikken om simpele commando's uit te voeren. De bewegingssensoren van je iPhone zien wanneer je hem aantikt en veranderen de achterkant eigenlijk in een extra knop. Zo kan je bijvoorbeeld Google Assistent opstarten of een screenshot maken.

Geluidsherkenning

iOS 14 kan bepaalde geluiden herkennen en een bericht sturen. Zo krijg je bijvoorbeeld te zien wanneer de deurbel gaat. Dit is extra handig voor doven en slechthorenden.

Automatisch oogcontact in FaceTime

Elkaar diep in de ogen kijken terwijl je aan het FaceTimen bent? Dat kan vanaf nu! De oogcontact-functie is een algoritme dat in FaceTime-videogesprekken de stand van je ogen aanpast, waardoor het lijkt alsof je iemand recht aankijkt. En dat terwijl je eigenlijk naar je scherm staart. Ideaal voor lange afstandsrelaties!

Beperkte toegang tot foto's

Als iOS-apps tot nu toe toegang wilden tot je foto's, dan moest je meteen toegang geven tot je volledige bibliotheek. In iOS 14 werkt dat anders: een app kan alleen toegang krijgen tot bijvoorbeeld je recente foto's. Dat is voor veel app's voldoende, zodat je niet het risico loopt dat je sexy selfies worden gestolen.

Zoekfunctie voor Emoji's

Ben je soms ook uren aan het zoeken naar die éne hilarische emoji? Met het nieuwe emoji-toetsenbord van iOS 14 is dat verleden tijd. Er is nu een simpele zoekfunctie, zodat je met trefwoorden de juiste emoji of smiley kunt vinden.

Betere weer-app

De weerbericht-app krijgt een paar updates. Zo krijg je bijvoorbeeld extra informatie bij extreme weersomstandigheden. Amerikanen krijgen ook toegang tot een soort buienradar, maar het is nog niet bekend wanneer die naar Nederland komt. Wel zo handig met al die plensbuien.

Bekijk alle veranderingen in onderstaande video:

Bron: RTL Nieuws, Twitter

Nog meer Apple nieuws:

"}])