Vestiville organisatoren opgepakt voor o.a. oplichting en witwassen

Net binnenjun 29 2019, 11:13
De politie heeft vrijdagavond drie organisatoren van het afgelaste Vestiville opgepakt. De drie worden verdacht van oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen.
Vestiville werd afgelopen vrijdag op het laatste moment geannuleerd, terwijl mensen al in de rij stonden om naar binnen te gaan. Hierop werd het drietal gearresteerd. De Belgische justitie laat aan VRT
weten dat er dire mensen worden ondervraagd door de politie. Tot nu toe zou dit nog niet tot bekentenissen hebben geleid.
Vestiville moest een groot urban&hiphop-festival worden, waar artiesten als ASAP Rocky, Cardi B, Dru Hill, Ja Rule en Meek Mill zouden optreden. Er werden zo'n 35.000 bezoekers per dag verwacht. Echter ontstonden er grote problemen tijdens de voorbereiding. Zo zouden er al problemen van "administratieve aard" zijn ontstaan, was de EHBO niet op orde en kon de veiligheid van de bezoekers niet worden gegarandeerd.
Hierop besloot ASAP Rocky, een van de hoofdacts, zijn optreden af te zeggen, waarna de organisatie besloot het festival te annuleren.