screenshot 06 03 2023 18 21 07

Vijf centimeter sneeuw verwacht deze week in Nederland! "Uitkijken!"

Net binnenmrt 05 2023, 18:00
De lente laat nog even op zich wachten in maart. Sterker nog: we mogen ons gaan opmaken voor een terugkeer van de winter! Er wordt namelijk sneeuw verwacht en dat kan op sommige plekken een flinke laag worden.

Vijf centimeter sneeuw in Nederland

Deze week, dus de tweede week van maart, wordt zeer wisselvallig. Op meerdere plekken in ons land is de komende dagen kans op sneeuw. Meteoroloog Roosmarijn Knol van Weerplaza verwacht dat er zelfs tussen de 3 en 5 centimeter sneeuw kan vallen plaatselijk.
"Hoe zuidelijker, hoe kouder, waarbij de regen kan overgaan in natte sneeuw," aldus meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar. "De kans op sneeuw wordt steeds groter, met name in het zuidoosten van het land."

Uitkijken

Op de weg wordt het dus oppassen, in de nacht en ochtend kan het heel glad zijn. Op vrijdag zal er opnieuw een storing voorbij komen met mogelijk sneeuw "Maar hoe dat lagedrukgebied over het land zal trekken, valt nu nog lastig te zeggen"
"Normaal is het in deze tijd gemiddeld 9 graden, maar nu wordt het maar 3. Wanneer we lenteachtig weer gaan krijgen is momenteel lastig te zeggen. Het blijft een onzekere situatie."

Hieronder de voorspellingen:

Bron: Weerplaza, RTL, Buienradar, Telegraaf, YT Beeld: Jeugdjournaal YT
"}])