Vrouw moet 5000 euro terugbetalen om 20 euro zakgeld kinderen!

Net binnendec 31 2020, 13:04
Het nieuws over een vrouw die 7000 euro moet terugbetalen omdat ze boodschappen kreeg, ging binnen no time het internet over. En dat leidde niet alleen tot veel verontwaardigde reacties, maar ook tot andere - vaak schrijnende - verhalen. Blijkbaar zijn er veel meer mensen slachtoffer van problemen in de bijstand.
Een van die mensen is een vrouw die, net als de ' boodschappen-dame ', aangeklaagd werd voor fraude. Ze moest meer dan 5000 euro terugbetalen omdat haar kinderen 20 euro zakgeld per maand kregen van haar ex-man. 'Volgens de gemeente waren dat inkomsten ', vertelde ze tegen de NOS.

20 tot 30 euro zakgeld

Omdat de vrouw inwonende kinderen heeft, krijgt ze 100 euro alimentatie per maand. Maar dat was bij lange na niet genoeg en daarom kregen haar kinderen, vanaf het moment dat ze naar de middelbare gingen, 20 tot 30 euro zakgeld per maand van haar ex-man. Zij kochten daar vervolgens schoolspullen en kleding van, maar ook snoep en een mobieltje.

Al het zakgeld terugbetalen

Na een jaarlijkse inkomsten-controle, kreeg de vrouw in 2018 een brief van de gemeente: al het zakgeld moest worden terugbetaald. Vanaf toen kreeg ze 100 euro minder bijstand per maand en dat was voor haar ''financieel en emotioneel erg lastig". Uiteindelijk tekende ze bezwaar aan en kreeg ze gelijk.
Bron: NOS

Lees ook: