Vrouw die viral ging met Chewbacca-masker verdiende al tonnen aan video

Net binnennov 17 2017, 13:16
De video van een vrouw met Chewbacca-masker op, beter bekend als ‘Chewbacca Mom', heeft haar een stuk meer opgeleverd dan alleen ‘five minutes of fame’.
In de video zet de vrouw, Candace Payne, een Chewbacca-masker op en krijgt vervolgens de slappe lach. Net als veel kijkers van de video, want in 1,5 jaar werd deze meer dan 170 miljoen keer bekeken!
In een interview met Guidepost vertelt ze: “Ik kende niemand die ooit al viraal was gegaan. Ik ging die avond slapen en ik dacht bij mezelf: 'ik kan m'n hoofd op mijn kussen leggen en al een miljoen views hebben. Toen ze even later wakker werd stond de teller echter al op 24 miljoen views. Payne: “Het bleef maar stijgen. Het was echt ongelofelijk.”
Het leverde Payne, die uit een arm gezin kwam, enige tijd dakloos was, en zelfs aan zelfmoord dacht, dan ook geen windeieren op. Dankzij de video verdiende ze al duizenden dollars. Bovendien heeft ze haar eigen videoserie op TLC en kreeg ze het aanbod van een uitgever om haar boek ‘Laugh It Up ‘ te schrijven.
De winkelketen waar Payne het masker kocht, Kohl's, gaf haar cadeaus ter waarde van 2.550 euro, haar verschijningen in talkshows brachten 5.950 euro in het laatje, en haar gezin kreeg een reisje naar Disney World cadeau, ter waarde van 6.375 euro. Bovendien kregen haar kinderen een studiebeurs cadeau met een waarde van 340.000 euro!
“Uiteindelijk heeft die video me mogelijkheden geboden, waarvan ik in de verste verte echt niet had durven dromen. Het zijn bovendien kansen die voor iedereen binnen bereik liggen,” aldus Payne.