bnrpodcast

Wilfred Genee geconfronteerd in eigen podcast: ‘Je bent enorm laf!’

Net binnenapr 07 2022, 12:46
Wilfred Genee houdt nog altijd zijn mond over zijn mening als het gaat om de gebeurtenis rondom Johan Derksen vorige week. Martijn Koning besloot Genee te confronteren in zijn eigen BNR Nieuwsradio-programma The Friday Move.

Verantwoordelijkheid vermijden

Genee heeft nog niet heel veel losgelaten over de stop van Vandaag Inside "De emoties lopen op een gegeven moment zo hoog op, dat ik denk dat het verstandiger is om even een pas op de plaats te maken. Als je vanuit emoties allerlei dingen gaat roepen wordt het allemaal veel lastiger.” Koning vind deze reactie alleen wel erg onbegrijpelijk.
Koning maakt dan ook gelijk zijn mening duidelijk: “Ik mag jullie graag en kijk altijd, maar ik vind dit moeilijk: het lijkt wel alsof jullie altijd een beetje de verantwoordelijkheid ontlopen van de dingen die jullie zeggen en doen. Jullie gaan dan in dat slachtofferschap zitten. Weet je met wie ik dat vergelijk: Pepe. Dat is zo’n verdediger die keihard uitdeelt en echt snoeihard is, en zodra hij dan zelf een tikje krijgt, dan gaat hij liggen janken. Dat idee krijg ik een beetje bij jullie.”

Enorm laf

Wilfred Genee gaat wel het gesprek aan. ”Natuurlijk ben ik met je eens dat er op een gegeven moment wel een verhaal naar buiten moet komen, maar bij de vorige rel vielen met name Johan en René over elkaar heen om heel veel dingen te vertellen in de media” , zegt hij.
“Jullie hebben een hele grote, sterke achterban, die jullie altijd heel goed weten te mobiliseren” , zegt Koning vervolgens. “Een deel daarvan is ook wel pittig, maar dan kun je toch niet zoveel olie op het vuur gooien, en zoveel heisa maken in Nederland, en dan zeggen: ‘We willen er niet meer over praten.’ Dat is uitdelen, en dan zelf wat krijgen en op de grond gaan liggen. Mag ik dan zeggen dat ik het enorm laf vind?”

'Jullie grappen aan te ver'

“Want ik vind ook dat jij degene bent die de meeste verantwoording moet dragen. Niet alleen voor het programma, maar ook voor zo’n grote achterban” gaat Koning verder.
“Jullie gaan soms zelfs zo ver dat ik daar zelf als cabaretier soms last van heb. Jullie gaan zo ver met jullie grappen dat jullie daar bijna de grens mee stellen, en je dan verschuilt achter ‘het vrije woord’. Maar ‘het vrije woord’ is niet dat Johan Derksen elke domme uitspraak mag doen die hij wil, maar ook dat ik daar dan van mag zeggen dat ik Johan Derksen soms een hele vervelende, oude t*ringlijer vind, zonder dat ik dan bedreigd word” .

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: YouTube, kijk