25-jarige zoon van aangetroffen gezin in boerderij blijkt gewoon actief op social media

Net binnensep 16 2019, 9:47
Sinds afgelopen dinsdag zijn binnen- en buitenlandse media in de ban van de bizarre ontdekking van een gezin in het Drentse dorp Ruinerwold, dat 9 jaar in totale afzondering had geleefd, in afwachting van het einde van de wereld. Een van de zoons blijkt echter wel actief geweest te zijn op social media.
De ontdekking van het gezin roept veel vragen op. Zo zouden ze gewoon ingeschreven hebben gestaan in het gemeenteregister. Ook zou het gezin niet van het bestaan van andere mensen hebben geweten, iets wat in een klein land als Nederland nauwelijks mogelijk lijkt.
Het gezin werd ontdekt nadat de 25-jarige Jan aan de wandel ging in het dorp en een biertje ging drinken bij de plaatselijke kroeg. Daar trok hij de aandacht van de barman, aan wie hij zijn bijzondere verhaal vertelde.
Diezelfde Jan blijkt echter al jarenlang over een Facebook -, Instagram en Linkedin account te beschikken.In de afgelopen 9 jaar was er nauwelijks activiteit op zijn Facebook pagina, maar in juni van dit jaar liet hij weten een nieuwe baan te hebben als online store manager van Creconat. Sindsdien begint hij regelmatig foto's te delen, voornamelijk van zichzelf en de natuur.
Creconat blijkt verbonden te zijn aan Native Creative Economy, het houtbedrijf van de 58-jarige huurder van de boerderij waar het gezin leefde, de Oostenrijker Josef B., die werd opgepakt. De politie deed maandag een inval bij het houtbedrijf.

Dit is de kroegeigenaar die het verhaal aan het licht bracht: