Ouders in Amsterdam Zuidoost voorkomen rellen! 'Mijn kinderen verbieden het' (Beelden)

Newsjan 28 2021, 10:08
Ouders in Amsterdam Zuidoost hebben zich de afgelopen dagen ingezet om rellen te voorkomen. Dat laat AT5 weten. De groep wil niet dat hun kinderen gaan rellen en houden daarom een oogje in het zeil. En dat lijkt te werken! Bekijk de beelden onderaan dit artikel.
Ouders en bewoners van Zuidoost willen er alles aandoen om nieuwe rellen te voorkomen. Zo hebben ze zich dinsdag de hele dag en avond, zowel online als bij station Bijlmer, ingezet om jongeren thuis te houden. Dit omdat er op social media werd opgeroepen tot nieuwe rellen.

Vijftig tot zestig jongeren

En dat leek effect te hebben, want er ontstonden geen problemen. Volgens Kunta Richo en Zamorano Bourne, die rondliepen bij station Bijlmer, kwamen er wel zo'n vijftig tot zestig jongeren opdagen, maar die zouden vooral uit nieuwsgierigheid zijn gekomen. 'Ik denk dat ze snel de indruk kregen dat hier eigenlijk niks te halen viel ', aldus Bourne.

Paraat met grotere groep

In Osdorp liep het wel uit de hand, ondanks dat daar ook jongerenwerkers aanwezig waren. Volgens Richo komt dat omdat de groep relschoppers veel groter was dan in Zuidoost. 'Tegen zulke grote aantallen jongeren is het best wel moeilijk om met 10, 15, 20 mensen iets te doen' , zegt Richo. 'We zijn ons ook aan het organiseren, mocht er weer een soort dreiging zijn, dan zullen we best wel snel paraat staan met een grotere groep.'

Verboden door kinderen

Een vader heeft een hele duidelijke mening over de rellen. 'We zijn hier zodat onze kinderen niet gaan rellen. Hier mag die rotzooi niét gebeuren' , zegt hij tegen een journalist van ZuidoostTV. Ook vertelt hij dat zijn kinderen het hem verbieden, maar daar trekt hij zich niks van aan.

"De echte helden!"

Veel mensen hebben veel respect voor de ouders. 'De echte helden' , schrijft iemand en een ander laat weten: 'Jullie zijn toppers! Helden van en voor de stad!' . En nog iemand zegt: 'Goed gedaan luitjes, zo hoort het!'

Bekijk hoe de ouders te werk gaan op onderstaande beelden:

Bron: AT5, YouTube

Lees ook: