Politie houdt sneeuwballengevecht op de Dam tijdens heftige sneeuwstorm! (Beelden)

Newsfeb 07 2021, 11:11
Het heeft flink gesneeuwd afgelopen nacht. Op sommige plekken lag vanochtend al zo'n 10 tot 20 centimeter sneeuw, wat kan uitgroeien tot 25 centimeter. En ook de rest van het land voelt de gevolgen van de sneeuwstorm: het treinverkeer ligt plat en de wegen zijn spekglad. Maar toch wordt er ook volop met sneeuwballen gegooid; zelfs door de politie!
Hartstikke leuk natuurlijk zo'n dik pak sneeuw, maar het brengt helaas ook flink wat problemen met zich mee. Door de storm zijn door het hele land bomen op de snelwegen gevallen. Ook kwamen er veel meldingen binnen van slippartijen en van auto’s die de vangrail hebben geraakt.

Treinverkeer plat

Daarnaast rijden er zeker tot 12.00 uur geen treinen in Nederland. De sneeuwstorm heeft veel storingen veroorzaakt en daardoor is de dienstverlening nog helemaal niet opgestart. Volgens ProRail zou het treinverkeer op sommige plekken heel langzaam weer op gang komen.

Vliegverkeer heeft het zwaar

Ook het vliegverkeer heeft het zwaar. Op Eindhoven Airport kunnen tot 12 uur vanmiddag geen vliegtuigen landen en er wordt met man en macht geprobeerd om de landingsbanen vrij te maken.

Sneeuwballengevecht

Toch wordt er ook volop genoten van het winterse weer. Zo is op onderstaande beelden te zien hoe de politie een sneeuwballengevecht houdt op de Dam in Amsterdam.

Bekijk de storm(schade) en het sneeuwballengevecht op onderstaande beelden:

Bron: NU.nl, Twitter, Telegraaf, AD, YouTube

Lees ook: