VVD opnieuw grootste partij van Nederland! Rutte en Wilders reageren! (Beelden)

Newsmrt 18 2021, 10:10
Mark Rutte heeft het weer voor elkaar: de VVD lijkt voor de vierde keer op rij de grootste partij in Nederland te zijn geworden. De partij scoort 35 zetels, laat de verkiezingsdienst van persbureau ANP. En daar is Rutte ongelofelijk blij mee.
'Er ontglipte mij een kleine vreugde-uiting', reageerde Rutte na het zien van de exitpol. Alhoewel hij enorm blij is met het resultaat, laat hij ook weten dat er een enorme taak op hem en het nieuwe kabinet ligt te wachten. 'Nu weer aan het werk, er staat ons heel veel te doen.' Ook vindt hij het heel bijzonder om in de coronacrisis als grootste partij het voortouw te mogen nemen.

Hard aan de slag

Volgens Rutte moet Nederland hard aan de slag. 'Nederland moet terug naar waar we horen te zijn: een van de best presterende landen ter wereld. ' Rutte feliciteert ook Sigrid Kaag met 'de overwinning van D66 en alle nieuwkomers'. Volgens Rutte gaan de VVD en de D66 het voortouw nemen.

Verlies voor PVV

Geert Wilders, die nogal wat verlies heeft geleden, reageert in onderstaande video op de verkiezingsuitslag. Ook op Twitter had de politicus een duidelijke mening: 'Keihard de oppositie leiden. Tegen Rutte en Kaag. Het zal hard nodig zijn!' , schreef hij.

Ophef op social media

Op social media wordt erg verdeeld gereageerd op de uitslagen. 'Dit hele land gaat naar de klote' , schrijft iemand. En nog een ander reageert: 'Het einde van Nederland is in zicht.' Een ander vindt daarentegen: 'Super, Rutte weet tenminste waar hij het over heeft. Mijn stem heeft ie!'

Bekijk de reacties van Wilders en Rutte hieronder:

Bron: Instagram, AD, RTL Nieuws, Twitter