Skip to main content

Alberto Stegeman heeft het tweede deel van Undercover in Nederland over de zorgboerderij in het Groningse Wedde online gezet. In nieuwe schokkende beelden zien we details over de praktijken en de confrontatie met de betrokkenen.

Nieuwe schokkende onthullingen

In de nieuwe aflevering is te zien hoe een gehandicapte jongen voor ongeveer 5 uur buiten op een houten bankje wordt gezet zonder eten, omdat hij niet zou hebben willen drinken. Er wordt ook nog eens tegen hem geroepen dat de rest binnen aan het eten is.

Zorgboerderij Groningen

Een medewerker roept dan dat hij het met behulp van een klysma kan binnenbrengen. “Dat is leuk. Dan steek je het gewoon bij hem naar binnen” Een ander schokkend detail is hoe grappen worden gemaakt over een mogelijk overlijden van de jongen door te weinig eten en drinken.

Alberto Stegeman confronteert

Alberto komt dan in actie: hij confronteert de medewerkers buiten op straat. “We hebben vastgelegd hoe jullie die gehandicapten op een vreselijke manier behandelen” Een medewerker zegt: “Ik vind het een beetje asociaal, want ik weet bij wie dit vandaan komt.”

Alberto vraagt verder o.a. waarom ze de cliënten geen eten geven en mishandelen “Ho ho ho, ja… Daar zitten gedragsreguleringen achter,” is het antwoord. Uiterindelijk is ook de politie inval te zien waarbij de betrokkenen worden opgepakt.

Bekijk de aflevering hier:

Shownieuws, SBS YT

Leave a Reply