Vaak begrijpen we het niet als we foto’s voorbij zien komen van vrouwen die in een relatie zitten met een ‘minder mooie’ man. Toch is het zo dat veel vrouwen bewust kiezen voor dit ‘Belle en het Beest effect’. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen over het algemeen gelukkiger zijn in een relatie met een lelijke man, dan in een relatie met een knappe man.

In het onderzoek wordt het duidelijk dat vrouwen met een knappe man zich sneller onzeker voelen. Zij maken zich eerder druk over hun uiterlijk en gaan sneller op dieet. Het ziet ernaar uit dat zij het gevoel krijgen dat ze hun knappe vriend telkens moeten evenaren en dat kan een vrouw aardig ongelukkig maken in een relatie. Als een vrouw in een relatie zit met een man met ‘gemiddelde’ looks, is zij minder geneigd om aan zichzelf te twijfelen en staat zij sterker in de relatie.

Onderzoekers aan de Florida state University analyseerden voor het onderzoek 113 jonge stelletjes aan het begin van hun relatie. Hierbij hadden ze als doel dat zij erachter wilden komen of uiterlijk een rol speelt in het geluk binnen een relatie.

Als lelijke man hoef je tegenwoordig dus geen miljonair te zijn om een mooie vriendin te krijgen. Je (lelijke) zelf zijn kan een vrouw al gelukkig maken. Mocht je knap zijn, maar ben je vrijgezel? Dan weet je nu ook hoe dan komt.

Bekijk hieronder de 10 voordelen van het daten met een ‘lelijke’ man: