Opnieuw heftige kritiek op omroep Akwasi: ‘Zet Omroep Zwart op zwart’

Opnieuw heftige kritiek op omroep Akwasi

Akwasi en filmregisseur Gianni Grot maakten onlangs bekend om een nieuwe omroep te lanceren, genaamd Omroep Zwart. Veel BN’ers lieten zich al kritisch uit op het initiatief, zo ook Loretta Schrijver.

Loretta Schrijver hoopt dat Omroep Zwart er nooit zal komen. “Ik zou zeggen: zet Omroep Zwart dan ook inderdaad op zwart”, aldus de Koffietijd-presentatrice, die kritisch is op het onderscheid dat de omroep volgens haar maakt. “Omdat het een bevestiging is in het zoeken naar differentiatie. Dat willen we juist niet. We willen één zijn, we willen geen onderscheid maken. Dan moet je geen Omroep Zwart maken.” Ook een aparte omroep voor bijvoorbeeld LHTB zou ze niet zien zitten: “Je moet gewoon de omroep maken. We zijn allemaal mensen. We moeten ons juist niet willen onderscheiden.”

Initiatiefnemers Akwasi en Gianni Grot, willen met Omroep Zwart een “afspiegeling van de huidige Nederlandse samenleving” nastreven waarbij alle “kleuren, voorkeuren en achtergronden” samenwerken: “Een groeiende groep makers en kijkers herkent zich namelijk niet in het huidige Nederlandse televisieaanbod. Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat er, sinds de oprichting in 1964, vrijwel nooit iemand van kleur de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen? Wat ons betreft zonde van alle talenten, verhalen en mooie nieuwe perspectieven die nu worden gemist. Dus die gaan we brengen”, aldus het officiële manifest.

Omroep Zwart moet voor 1 januari 2021 50.000 leden verzamelen om toegelaten te worden. Tientallen BN’ers, zoals Typhoon, Carice van Houten en Pete Philly hebben hun steun al uitgesproken.

Check hier de promovideo van de omroep van Akwasi, Omroep Zwart:

Bron & beeld: Shownieuws, dagelijksestandaard.nl

Check ook: