PlayStation 5 eindelijk officieel onthuld! (Video)

Sony heeft het PlayStation 5 design eindelijk officieel onthuld! Dat gebeurde zojuist tijdens het Playstation 5 game reveal event!

PlayStation 5 officieel onthuld

Het was lang onduidelijk of de console zelf getoond zou worden maar aan het einde van het event was het toch nog zover. Tijdens de game reveal werden natuurlijk ook langverwachte top-games aangekondigd als Horizon 2 en Resident Evil 8.

PlayStation 5 design

Voorlopig moeten we het alleen doen met een eerste reveal animatie video. De volledige presentatie zal naar verluidt 7 juli plaatsvinden.

De console heeft een futuristische look, die gelukkig totaal niet lijkt op de lelijke dev- kit, met voor het eerst wit als basiskleur! Aan de zijkanten is de console zwart met blauwe details en lights.

De PlayStation 5 zal met een Blu-ray disc editie en met een ‘Digital Edition’ verschijnen: zonder Blu-ray dus voor gamers die games alleen digitaal aanschaffen.

Prijs, Release datum

Over de release datum is helaas niets bekend gemaakt. Verwacht wordt dat de console eind van het jaar met de feestdagen te koop zal zijn. Geruchten over een release in oktober gaan ook rond. De prijs is ook nog niet bekend, maar wordt verwacht op €499-.

Bekijk de eerste videobeelden van de PlayStation 5 hieronder:

Bekijk hieronder de volledige reveal! Met o.a. Horizon 2 en Resident Evil 8:

Bron: Youtube