Skip to main content

Het beoogde bezoek aan mysterieuze Sinterklaas feest Sunneklaas van Powned presentator Parsa op Ameland is volledig uit de hand gelopen. Ze waren allerminst welkom om het mysterieuze feest te mogen meemaken.

Presentator Powned aangevallen

‘Een ware knokploeg stond klaar om PowNed te ontvangen en zelfs van de weg te rammen. De politie stond erbij en keek ernaar. Een evacuatie op aandringen van minister Dilan Yesilgöz mislukte en de burgemeester speelde verstoppertje. Wat een bizarre situatie!’ aldus de omroep zelf.

Sinterklaas feest Ameland

Een paar dagen eerder was Parsa er met een filmploeg om de stemming te proeven op Ameland en meer over het feest te weten te komen. Alle inwoners. en zelfs de burgemeester, wilden echter niets erover zeggen, wat hem natuurlijk des te nieuwsgieriger maakte.

De cameraploeg ging dus kijken en werd belaagd. De omroep heeft al aangifte gedaan van de aanval op de journalisten, en gaat nog aangifte doen tegen de politie vanwege nalatigheid. De politie laat weten onderzoek te doen naar “een confrontatie tussen twee partijen op Ameland waarbij mogelijk geweld gebruikt is”.

Sunneklaas

Bij sunneklaas, een alternatief sinterklaasfeest, verkleden de bewoners van het eiland zich en dragen maskers. Buitenstaanders zijn over het algemeen niet welkom.

Bekijk hieronder de bizarre beelden

Via NOS, YT