Skip to main content

Er komt steeds meer info over de vreselijke gebeurtenis in Weiteveen die heel Nederland schokte. Na onderzoek van politie blijkt dat de dader die viraal ging met een emotionele video Richard K. het koppel voor de ogen van hun zoon zou hebben gedood.

“De manier waarop K. toesloeg was ongekend gruwelijk,” aldus bronnen rond het onderzoek aan AD. Het koppel dat het huis van Richard K kocht heten Sam en Ineke. Ze werden vlakbij hun huis gedood door K. na een jarenlange ruzie die dus totaal uit de hand liep. Het koppel meende dat er verborgen gebreken waren en dat mondde uit tot een reeks bedreigingen en intimidaties over en weer.

AD heeft meer details over de moord: Richard K. kwam aan een vuurwapen omdat hij een jachtvergunning had. Bronnen melden een absolute horror en het zoontje was er dus bij: “Het lijkt erop dat K. eerst Ineke heeft doodgeschoten nadat hij haar had klemgereden. Daarna is hij naar het huis gegaan waar naar alle waarschijnlijkheid de minderjarige zoon van Sam en Ineke de deur opende. Richard K. heeft vervolgens op Sam ingestoken, waar de zoon dus bij was, en heeft hem doodgeschoten.”

De bron van AD vervolgt: “De moeder lag maar honderd meter verderop het huis, terwijl de zoon dus thuis was. Wat het zoontje precies heeft gezien van deze horror is nog niet helemaal duidelijk.” Eerder werd bekend dat Ineke al een bericht had geplaatst en onthulde dat haar zoon door K. was geïntimideerd door met een motor om hem heen te rijden. “De jongen werd toen van de voetbalclub gehaald. Hij is inmiddels middelbare scholier. De beide kinderen van Sam en Ineke zijn opgevangen. Het is onduidelijk hoe het met ze gaat.”

Bekijk hier de heftige beelden en meer info: