Skip to main content

Justitie heeft heftige onthullingen over reality ster Samantha Barbie de Jong openbaar gemaakt. Barbie zou slachtoffer zijn van mensenhandel en zou gedrogeerd, bedreigd en gechanteerd zijn, dat blijkt uit de zitting vandaag.

Samantha ‘Barbie’ uitgebuit

Berbie zou 1,5 jaar lang gedwongen zijn in de prostitutie te werken. Het gaat om de periode tussen mei 2021 en eind augustus 2022. Twee verdachten in deze zaak zijn Anthony J. (44) en Nancy J. (38). Zij zouden volgens justitie verantwoordelijk zijn voor de erbarmelijke omstandigheden waarin Samantha moest werken.

Verdachten

De twee verdachten zouden Barbie in de val hebben gelokt, haar hebben gedrogeerd en haar gedwongen hebben om het met mannen te doen tegen betaling in een woning in Hoofddorp. Samantha zou mogelijk ook verslaafd zijn gemaakt en werd afhankelijk van het geld dat ze verdiende met prostitutie. Dat gaf ze gelijk uit om verdovende middelen te kopen waaraan haar lichaam behoefte had.

Mensenhandel

Ook zouden er pikante video’s en foto’s van Barbie zijn gemaakt door de verdachten, en die op diverse 18+ sites hebben geplaatst. Ook zou Anthony J. haar hebben geslagen. Haar identiteitsbewijs en hond zouden van haar zijn afgepakt. Verder zou ze zijn geïsoleerd door de verdachten en werd haar verteld dat ze zou worden vermoord als ze hen zou verraden.

De advocaat van Samantha: “Wat cliënte heeft moeten doorstaan was enorm heftig en traumatisch. Ze hoopt de nodige tijd en rust te krijgen om dit alles enigszins te kunnen verwerken. Ze is van plan haar verhaal en de impact die het op haar leven heeft gehad te delen tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.”

Inmiddels is bekend geworden dat verdachten mogelijk naar het Pieter Baan centrum moeten. De voorlopige hechtenis wordt niet opgeheven.

Hieronder enkele berichten uit de rechtszaal:

Bron: Telegraaf, Twitter X, AD