Sevilla komt terug van 3-0 achterstand nadat trainer in rust dramatisch nieuws vertelt

Sportnov 23 2017, 15:32
FC Sevilla stond dinsdagavond in de rust van het Champions League-duel tegen Liverpool met 3-0 achter, maar kwam in de tweede helft op spectaculaire wijze terug tot 3-3. Volgens de Spaanse pers kwamen de spelers extra gemotiveerd uit de kleedkamer, vanwege dramatisch nieuws van de trainer.
Eduardo Berizzo had kort voor de wedstrijd te horen gekregen dat er prostaatkanker bij hem ontdekt was. In eerste instantie wilde hij het nieuws pas na de wedstrijd aan zijn spelers vertellen, maar na de 3-0 achterstand besloot hij het volgens de Spaanse pers in de rust mede te delen.
Na het nieuws vlogen de spelers van Sevilla uit de kleedkamer en zetten de wedstrijd compleet op zijn kop en scoorden binnen een kwartier de 1-3 en de 2-3. Dat bleef lange tijd de stand, tot in de 93steminuut ook nog de 3-3 viel uit een corner.
Na de goal rende het hele team op Berizzo af en werd de trianer bedolven door spelers in de feestvreugde. Na de wedstrijd zei middenvelder Ever Banega dat “dit voor hun trainer was”. “Hij is degene die ons na rust zo heeft doen spelen. We zullen hem altijd steunen.”