UFC vechters voorspellen gevecht van Mayweather VS McGregor

Sportaug 25 2017, 18:13
Aankomende zaterdag is het zo ver, dan stappen lichtgewicht wereldkampioen Conor McGregor uit de Octagon en neemt het op tegen wereldkampioen Floyd Mayweather. In aanloop naar het gevecht geeft een aantal UFC vechters hun voorspelling over de uitslag.
Zo voorspelt Alistair Overeem, nummer 1 UFC zwaargewicht: “Volgens mij zijn de fans duidelijk meer op de hand van McGregor. Naar mijn mening heeft Mayweather iets onsympathieks over zich, maar het is een geweldige bokser met een enorme record. Ik kijk uit naar het gevecht. Als UFC vechter sta ik absoluut aan de kant van Conor. Het zou geweldig zijn als hij wint."
In een eerder interview gaf Alistair Overeem al zijn mening over het gevecht van Mayweather tegen McGregor:
Ook andere UFC vechters geven hun mening. Dan Hardy, UFC weltergewicht en commentator : “Met de stootkracht van McGregor heb je altijd een kans, maar we weten niet hoe zijn linkerhand aankomt met bokshandschoenen aan. Floyd Mayweather denkt niet aanvallend, maar verdedigend en McGregor doet juist het omgekeerde. Mayweather is de beste van de wereld en McGregor moet voor hem oppassen. De Ier moet zorgen dat hij snel aanvalt voordat hij in de valkuilen van Mayweather valt. McGregors onvoorspelbaarheid vind ik het meest intrigerend aan hem. Dat gaat het gevecht zo interessant maken."
Michael Bisping, UFC middelgewichtkampioen:“Ik zeg niet dat het een mismatch is want Conor is een geweldige vechter, maar Floyd staat 49-0 en Conor heeft nog nooit gebokst. Conor beweegt niet als een bokser maar misschien wordt juist die onorthodoxe stijl wel zijn grootste voordeel in dit gevecht." Amanda Nunes, UFC bantamgewicht kampioen: “Ik denk dat het een geweldig gevecht wordt waarin alles kan gebeuren. Ik denk dat Conor het kan winnen binnen de eerste drie rondes. Ja, ik denk dat hij Mayweather kan verslaan”.
Fabricio Werdum, #2 UFC zwaargewicht:“Mayweather wint absoluut. Ik denk dat Mayweather met Conor gaat spelen. Ik denk dat er geen enkele stoot van Conor aan zal"komen.” Gunnar Nelson, #11 UFC weltergewicht: “Ik ben absoluut voor Conor. Zijn stijl is compleet anders dan wat Mayweather ooit heeft gemaakt en dat wordt een probleem voor Mayweather. Ik kijk uit naar de stoten met die linkerhand van Conor. De eerste zal sneller komen dan je denkt – binnen de eerste drie ronden”.
Bron: UFC