Dit wordt het bizarre uurloon van Donny van de Beek bij Manchester United

Sportsep 02 2020, 8:24
Afgelopen week verscheen het nieuws dat Donny van de Beek vanaf komend seizoen actief zal zijn voor Manchester United. Bij de Engelse topclub gaat de 23-jarige middenvelder een meer dan riant salaris verdienen, waarbij zijn uurloon een bizar bedrag zal bedragen.
Voor de transfer van Van de Beek ontvangt zijn oude club Ajax 40 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 45 miljoen euro, zo meldt onder meer De Telegraaf. Ook de oranje-international zelf gaat er flink op voorruit. Hij zal naar verluidt zo'n 6 miljoen euro per jaar gaan ontvangen, hetzelfde bedrag als zijn oud-teamgenoot Hakim Ziyech bij Chelsea.
Donny Van de Beek tekent een vijfjarige contract bij de grootmacht uit de Premier League. In totaal kan hij dus 30 miljoen euro gaan opstrijken. Omgerekend verdient de aanvallende middenvelder daarmee een half miljoen euro per maand, wat neerkomt op 115.385 euro per week, oftewel 16.438 per dag, of 685 euro per uur. Als we uitgaan van een werkweek van 40 uur, zoals jij en ik, is zijn uurloon zelfs 2.885 euro!

Check hier waarom Manchester United Donny van de Beek gehaald heeft:

Bron & beeld: De Telegraaf, axadletimes.com