59355533 bsr agency scaled

'Xavi Simons steekt groot deel PSV transfersom in eigen zak! Ajax weigert mega-bod op Bassey'

Sportjul 17 2023, 12:46
De transfer periode is losgebarsten en we houden de spannende ontwikkelingen in Nederland en Europa scherp in de gaten. Het laatste opmerkelijke nieuws gaat over Xavi Simons, die PSV verliet, en Calvin Bassey van Ajax.

Xavi Simons

Xavi Simons kan naar verluid namelijk naar twee Engelse top clubs: Manchester United en Tottenham Hotspur gaan proberen het super talent uit Nederland binnen te halen. Simons is op dit moment speler van PSG, maar de Fransen willen hem naar verluidt verhuren. Ook RB Leipzig wordt genoemd.

Transfersom in eigen zak

Er is ook opmerkelijk nieuws over de verkoopsom van Simons: L'Équipe meldt dat PSV slechts vier miljoen euro overhoudt aan het vertrek van Xavi Simons in plaats van de bekend gemaakte zes miljoen. Xavi en zijn management steken namelijk een derde van de transfersom in eigen zak: twee miljoen. “PSV houdt er vier miljoen aan over, na belastingen is dat twee miljoen en ik denk dat het salaris van Simons wel meer dan twee miljoen is geweest,” aldus Mike Verweij.

Bassey mega bod

Calvin Bassey heeft bij Ajax afgelopen seizoen niet kunnen overtuigen en het opvallende is dat de club een bod op hem zou hebben geweigerd. Brighton zou Calvin Bassey willen hebben, volgens de laatste geruchten. Het gaat om een fors bod van 20 miljoen Pond, 23,3 miljoen Euro. Dat is tevens het bedrag dat Ajax voor hem betaalde, maar het zou dus zijn geweigerd: The Guardian meldt dat dit bedrag niet voldoende is om Ajax te overtuigen.

Bekijk hier de video

Bron: BSR Agency, Twitter, Youtube, Telegraaf, Soccernews, Goal, Voetbalprimeur