Advocaat Thomas Lane: ‘Politie deed zijn werk, George Floyd pleegde zelfmoord’

Advocaat Thomas Lane george floyd

De advocaat van Thomas Lane, een van de agenten die beschuldigd wordt van de dood van George Floyd, is van plan om aan te tonen dat de politie ‘gewoon haar werk deed’. Volgens Earl Gray is niet zijn client, maar Floyd zelf schuldig aan zijn eigen dood.

Thomas Lane is een van de agenten die betrokken was bij de arrestatie, waarbij de ongewapende Floyd overleed, nadat agent Derek Chauvin minutenlang zijn knie op zijn nek zette. Net als agenten J. Alexander Kueng en Tou Thao wordt Lane beschuldigt van medeplichtigheid aan moord.

De verdediging is nu dus van plan om in de rechtszaal te bewijzen dat Floyd’s dood zelfmoord was. In een interview met Los Angeles Times verklaart Gray: “Geen van deze jongens – zelfs Chauvin – heeft hem echt vermoord. Hij pleegde zelfmoord.” Hij voegt daaraan toe: “We gaan laten zien dat mijn cliënt en de andere agenten hun werk deden.”

Gray is van plan zijn argumenten te baseren op toxicologische- en autopsierapporten, waaruit zou blijken dat Floyd stierf aan een combinatie van een overdosis van het krachtige opioïde fentanyl en een onderliggende hartaandoening.

Ook wijst de verdediging op onlangs vrijgegeven bodycam-beelden van de arrestatie, waarop te zien is dat Floyd zich verzette tegen de arrestatie.: ‘Het enige wat hij hoefde te doen, was in de politieauto zitten, zoals elke andere beklaagde die in eerste instantie wordt gearresteerd. Terwijl hij in zijn eentje probeerde zijn arrestatie te vermijden, nam meneer Floyd een overdosis aan Fentanyl.’

De eerste hoorzitting tegen Lane staat gepland op 11 september.

Onlangs werden de bodycam-beelden vrijgegeven van wat er aan de arrestatie van George Floyd vooraf ging:

Bron & beeld: Unilad