Politie waarschuwt voor 'Win een Jeep' oplicht actie op social media

uncategorizedsep 01 2019, 12:59
Politie in België en Nederland waarschuwen voor een neppe win actie op social media. Het lijkt zo mooi: Je kan een dikke Jeep winnen als je je gegevens achterlaat.
Maar volgens politie blijkt het dus om oplichting te gaan. De oplichters maken mensen wijs dat de dikke Jeep Grand Cherokee SRT kunnen winnen, maar het gaat ze om je persoonlijke gegevens. Het blijkt te gaan om de website Green Flemingo en Freebie Centraal en dat zorgde in een dag voor 141.000 reacties, 154.000 deelacties en 52.000 likes.
Mensen die al gereageerd hebben kunnen rekenen op een reeks aan spamberichten. De politie raadt iedereen aan om wachtwoorden aan te passen en creditcardtransacties te controleren.

Hieronder het bericht en de win actie:

Oplichting! Win een SRT jeep >> nu ook in België!Opgelet oplichters trachten aan je persoon gegevens te komen door een valse actie! Naar schatting 25000 mensen werden al slachtoffer via Facebook in belgië op minder dan 1 week tijd.
We raden iedereen aan spoedig zijn wachtwoorden aan te passen alsook creditcardtransacties te controleren! Als het te mooi is om waar te zijn ... is het meestal niet waar.