Vasco Rouw: van gamekoning naar The Millionaires Club met Boef

Vasco Rouw en Boef, the Millionaires Club

Ondernemer, investeerder, miljonair, maar bovenal open, integer en aardig. Of misschien is het wel beter om Vasco Rouw gewoon te introduceren als #episch of #held, de manier waarop hij zelf ook vaak andere mensen prijst. In ieder geval kun je doordat de Emmenaar op zijn 26e al miljonair werd door zijn succesvolle gamebedrijf, stellen dat hij episch te werk gaat. Nu helpt hij samen met rapper Boef via zijn Millionairs Club anderen op weg naar financiële vrijheid. We spraken Vasco over o.a. zijn weg naar succes, de 90 seconden regel van Tony Robbins, The Millionairs Club, maar ook over zijn eigen gouden regels hoe jij succesvol kunt zijn en meer!

Epische ouders

Welke rol hebben je ouders gespeeld in jouw ondernemerschap?

De rol van de ouders van Vasco was erg groot tijdens zijn ondernemerschap. Als 13e jarig jongen kl*otte hij lekker aan met ‘computers’, programmeren en websites maken. ‘Ze gaven mij de kans om mijn hobby uit te oefenen’, vertelt Vasco. Zijn ouders hebben hem hierbij altijd in gesteund. Op een gegeven moment begon hij zelf zijn eigen kleine games te maken wat uiteindelijk ervoor zorgde dat de jonge Vasco in Europa de eerste was met een tekst gebaseerde game genaamd Outwar.

Op zijn 14e had hij al 100.000 spelers. Ondertussen schoten de hosting kosten de lucht in. De kosten waren toen 300 euro, sommige ouders zeggen dit gaat niet goed dit is te duur. Vasco’s ouders dachten juist, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we aan die online spelers geld verdienen. De inspiratie hiervoor kwam van de online bingo die zijn moeder altijd speelde, waarbij er geld werd gevraagd via een speciale online betaalmethode die Vasco ook in zijn games bouwde. Vanaf zijn 15e stopte hij met school en was in het weekend aan het feesten.

Terwijl Vasco aan het feesten was, beantwoorden zijn vader vragen van spelers. Ook dit voorbeeld laat zien dat zijn ouders hem gigantisch hebben gesteund in wat hij deed. Mede door deze steun wist Vasco zijn games bedrijf tot een mega succes te maken waardoor hij op zijn 26e al miljonair werd. Dit ging niet zonder vallen en opstaan. Op zijn 19e werd Vasco namelijk al vader en tijdens zijn jongere jaren was er een situatie dat er voor zorgde dat hij ook veel voor zijn broertje moest zorgen. Ook deze gebeurtenissen zorgden voor extra kracht en motivatie om te willen slagen en er 200% voor te gaan.

The Millionaires Club

Je hebt The Millionaires Club op gericht. Hoe ben je op het idee gekomen?

‘Mijn omzet van mijn game bedrijf daalde. Deze inkomsten kwamen uit de advertenties op de games. Google dacht op een gegeven moment wij passen het algoritme aan, met alle gevolgen voor de omzet. De omzet daalde met maar liefst 60% waardoor ik flink moest snijden in mijn omvang van mijn 100 medewerkers. Dit had grote impact en daarom besloot ik de stekker uit mijn game bedrijf te halen. Op gegeven moment was ik bij een event van Tony Robbins en hij vertelde daar: de self education industrie explodeert de aankomende 5 jaar. Gezien ik een nieuwe uitdaging zocht dacht ik hé daar kan ik iets mee en kwam op het idee om een cursus te starten.’

Het moest voldoen aan drie criteria:

  • Het moet voldoen aan mijn passies: geld en programmeren. Niet om het verdienen maar hoe geld werkt. Ik vind het fantastisch hoe investeringen werken. Mensen helpen met hun financiële situatie. Financiële stress is toch wel een van de heftigste stresssituaties die er zijn.
  • Het moet potentie hebben om net als mijn game bedrijf miljoenen te kunnen verdienen (schaalbaar)
  • Ik wil mensen kunnen helpen.

Dus op een gegeven moment was ik naar de film The Billionaires Club aan het kijken en raakte geïnspireerd door de naam en zo besloot ik om het The Millionaires Club te noemen.’

Zij doen hetzelfde

Hoe kijk jij er tegen aan dat andere mensen nu ook een zelfde soort cursus als the Millionaires Club starten? Zoals Lil Kleine en Ali-B bijvoorbeeld.

‘Ik denk dat dit heel goed is. Weet je waarom?’ vertelt Vasco. ‘Dit gaat er voorzorgen dat de gemiddelde mensen het gaan accepteren. The Millionaires Club is de eerste cursus op dit gebied, waardoor ik al op de rijdende trein zit. Het enige wat ik moet doen, is straks harder gaan dan de rest gaan. Het inzicht komt van Tony en dit is pas de basis. We zullen nog veel cursussen en masterminds zien komen. Dit is een van de eerste keren dat ik vooraan sta van de groei.’

the millionaires club
Foto: Vasco Rouw

Positiviteit

Je ziet het als iets positief dat andere ook gaan doen wat jij doet (Cursus starten zoals The Millionaires Club), maar hoe houd je je gevoel hierbij onder controle? Het is menselijk om toch ook  een negatieve gedachte hierbij te hebben?

Ook aan het antwoord dat Vasco hier geeft zie je dat zijn mindset ijzersterk is. Hij vertelt: ‘Je eerste instinct zegt toch, ooh f*ck, maar ik probeer mij toch snel te corrigeren en te denken wat betekent dit voor mij. Daarnaast, hoe kan ik dit gebruiken. Ik zie dit ook weer als brandstof. Ik ging al hard, maar nu ga ik nog harder. In ondernemen geldt de regel wie de meeste waarde creëert zal winnen.’ Het houdt Vasco scherp, want doordat andere ook op dezelfde trein zitten, is hij nog meer gaan kijken naar hoe hij nog meer waarde kan creëren. Daarbij denkt hij ook dat er veel te leren valt van andere.  De Emmenaar sluit mooi af met ‘hoe kan je dit voor jou gebruiken in plaats van tegen jou. Je moet er niet negatief naar kijken. Dit kost alleen maar energie en belemmert mijn groei.’ Ook hier weer gaat het om mindset iets wat hij je leert in zijn The Millionaires Club.

De 90 seconden regel van Tony Robbins

Er is altijd iets positiefs aan een negatieve gebeurtenis vindt Vasco. Het is eigenlijk heel simpel en waar hij ook in gelooft is in het ‘cliché’ dat als dit en dat niet was gebeurd dan was ik niet de persoon geworden die ik nu ben. ‘Vaak hebben we het over een moment dat super k*t is.  Het was super k*t, maar als dat niet was gebeurd dan was ik nu niet de persoon die ik nu zou zijn. Of zou ik deze business niet gestart zijn.’

De goedlachse positivo is niet in één keer op dit punt gekomen van zijn sterke mindset. Voor hem is het ook een proces geweest waarin hij continue zichzelf traint met de positieve gedachten waar hij eerder over vertelde. Zijn mentor Tony Robbins gaat met negatieve gedachten als volgt om: Er gebeurd iets waar je niet op zit te wachten. Tony heeft voor zichzelf een regel. Hij mag niet langer dan 90 seconden over de negatieve gevoel nadenken of in de frustratiemodus zitten. Na die 90 seconden gaat hij nadenken over waar hij dankbaar voor is of wat er voor hem werkt in plaats van wat tegen hem werkt. Het zal niet na één keer werken, maar je moet het herhalen zodat het een automatisme wordt, waardoor het gaat werken.

Millionaires Morning Ritual

Wat is jou morning ritual?

‘Ik sta niet elke dag om zes uur op.’ Wat hij wel doet is sporten, thee met citroen, motivation speeches in de oordoppen en hardlopen of crossfitten! Daarna begint hij zijn dag. Wat het belangrijkste is wat hem onderscheid van de rest is zijn resultaatgerichtheid. ‘Alles wat ik doe brengt mij dichter bij mijn doel. Ik geloof erg in het stellen van doelstellingen. Ik maak vaak combinaties. Bijvoorbeeld: mijn doel is gezondheid, daar heb ik moeite mee en ik wil een Rolex. Hoe zorg ik ervoor dat die twee synchroon lopen. Wat je moet doen –  dit wordt ook in de cursus van The Millionaires Club geleerd – is je pijn aan plezier verbinden. De nieuwe Rolex kopen is het plezier, maar pas als ik mijn gezondheid verbeter mag ik hem kopen. De pijn is 10K die ik geef aan de horlogespeciaalzaak en daardoor verlies als ik niet mijn gezondheidsdoelstelling haal.’

the millionaires club

Welke skill wil je nog leren dat niet met je business te maken heeft?

‘Pianospelen! Ervaringen daar geef ik graag geld aan uit. Ervaringen vind ik het belangrijkste van alles.’

Succesvol willen worden? Deze 5 principes past Vasco toe:

  1. Ga er 1000% voor
  2. Minimaal 30 minuten per dag jezelf ontwikkelen met datgene waarmee je bezig bent
  3. Zoek mensen om je heen die al hebben bereikt wat jij wil bereiken of onderzoek role models
  4. Creëer waarde en start direct
  5. Financiële kennis. Zet doelen en houd hier overzicht in

Wil jij ook een ijzeren mindset creëren en gaan werken aan jouw financiële vrijheid?

Neem eens een kijkje op de site van The Millionairs Club van Vasco en Boef. In de club krijg je o.a. tools en leerzame cursussen over o.a. beleggen, crypto en vastgoed aankopen waardoor je sterker in het leven zult staan en je weet hoe je kan werken aan financiële vrijheid. Vele anderen zijn jou gevolgd door het joinen van The Millionairs Club. Je vind er daarom ook een community met veel gelijkgestemden. Let’s go!

Nog meer weten over Vasco? Check de video hieronder.