WhatsApp stopt binnenkort met populaire en handige functie!

WhatsApp stopt binnenkort met een van de belangrijkste functies op hun applicatie. Het zal niet meer mogelijk zijn om appjes door te sturen. Het zal in de toekomst iets moeilijker zijn om dit te kunnen doen.

WhatsApp

Het is erg makkelijk om nu WhatsApp berichtjes door te sturen naar andere chats. Het enige wat je hoeft te doen is het bericht indrukken en op doorsturen klikken. Dat zal in de toekomst niet meer zo makkelijk gaan, zo meldt WANT.

Schijnbaar neemt WhatsApp nu al maatregelen om propaganda vanuit Rusland te voorkomen in verband met de invasie van Oekraïne door Rusland. De Russische staatsmedia werd door de Europese Unie aan banden gelegd, dit om nepnieuws te voorkomen. Het doorsturen van nepnieuws kan tegenwoordig ook op verschillende andere manieren en WhatsApp is daar een goed voorbeeld van.

Een van de beste functies

Meta nam al eerder actie om de doorstuurfunctie van WhatsApp ‘aan te pakken’. In beta-versie 2.22.7.2 van WhatsApp voor Android zal de doorstuurfunctie nog meer worden aangepast. Volgens WaBetainfo zal je een bericht maar naar een chat kunnen doorsturen.

De grootste reden voor deze aanpassing zou zijn om nepnieuws tegen te gaan. Of dit de definitieve versie wordt, is nog onduidelijk.

Bekijk hieronder enkele tips en tricks van WhatsApp:

Bron: Unsplash, WANT