Skip to main content

Afgelopen week kondigde premier Mark Rutte aan dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus langzaam afgebouwd kunnen gaan worden. Na de drukte op openbare plekken tijdens Hemelvaartsdag lijkt een normale zomer echter nog ver weg.

Op veel plaatsen in het land steeg het kwik donderdag tot boven de 25 graden, waardoor het de eerste zomerse dag van het jaar was. Veel mensen trokken er dan ook op uit om van het mooie weer te genieten. Hierdoor werd het op stranden en in parken dan ook té druk, zo meent voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls.

Op verschillende plekke in het land moesten al maatregelen worden genomen om de toegestroomde mensen tegen te houden en weer naar huis te sturen. Bruls maakt zich dan ook zorgen dat we veel maatregelen in de zomer zullen moeten aanscherpen: “Als dit het beeld is van de zomer, zullen we een zomer krijgen met heel wat beperkingen.”

Op veel plekken moest de politie vandaag ingrijpen omdat mensen zich niet aan de anderhalvemeterregel hielden. Daarbij werden boetes uitgedeeld.

Bekijk hier hoe groot de drukte op de stranden was tijdens Hemelvaartsdag:

Bron & beeld: NOS, NU.nl

De afgelopen weken werd er nog aangekondigd dat de maatregelen steeds meer versoepeld konden gaan worden:

Leave a Reply