Skip to main content

Heftig nieuws uit Keerbergen: Een pas 15 jaar jonge jongen is overleden aan een XTC overdose. Hij had vorige week een examenfeestje en nam meerdere pillen. De pillen zijn waarschijnlijk aan hem op gedrongen door vrienden.

De jongen is daarna in een coma beland en na een week is hij dus vannacht in het ziekenhuis overleden. “De jongen was samen met een zestal andere jongens naar het natuurpark gegaan. De jongeren zouden niet het nodige gedaan hebben om hulp te bieden. Ze hebben zelf wel geprobeerd om hulp te verlenen toen de jongen onwel werd, maar de hulpdiensten werden pas na enkele uren ingeschakeld” zo meldt politie.

Intussen loopt er een gerechtelijk onderzoek naar zijn vrienden. Zij zouden het slachtoffer gepusht hebben om meer dan één xtc-pil te nemen. En toen de tiener onwel werd, zouden ze hebben afgesproken de hulpdiensten niét te alarmeren.

“De tieners gooiden het op een akkoordje: wat er ook zou gebeuren, ze zouden niét de hulpdiensten bellen. Want dan zou aan het licht komen dat ze geëxperimenteerd hadden met xtc, en dát wilden ze liever niet met de politie en hun ouders delen. Daarom toetsten ze niet het noodnummer in, maar wel het nummer van hun dealer. Die gaf hen enkele ‘tips’ om de jongen er weer bovenop te helpen, maar geen van die tips was om onmiddellijk een ambulance te bellen.” zo meldt het AD.

“Eén jongen is intussen voorgeleid voor de jeugdrechter en geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Schriek, die ervan verdacht wordt de verdovende middelen ter beschikking te hebben gesteld van het slachtoffer.”

Hieronder de gevaren van XTC:

Leave a Reply