16-jarig meisje pleegt zelfmoord vanwege Instagram-poll

instagram poll zelfmoord

Een ding is zeker, social media begint een steeds grotere rol te spelen in het leven jongeren. Voor een 16-jarige meisje uit Maleisië was dit zelfs zo belangrijk dat ze haar Instagram volgers door middel van een poll liet bepalen of ze dood moest of moest blijven leven. 

De tiener besloot een poll te plaatsen in haar Instagram-story die haar lot zou bepalen. Hierbij plaatste zij de tekst: “Erg belangrijk, help me kiezen D/L,”.
Publiekelijk is er niet bekend hoeveel mensen op haar poll reageerden, wel is er bekend dat 69% van de mensen vond dat ze moest kiezen voor de dood. De tiener pleegde vervolgens zelfmoord door van haar balkon te springen.

Strafbaar

Een advocaat in Maleisië vind dat de mensen die voor ‘dood’ hebben gekozen vervolgd moeten worden. Hij is van mening dat zij haar hebben aangezet tot zelfmoord. “Een poging tot zelfmoord is strafbaar in Maleisië, aanzetten tot zelfmoord dan mogelijk ook.”

Het komt vaker voor dat jongeren hun keuzes van Instagram polls laten afhangen. Bekijk hier onder een video van een meisje die haar volgers haar dag laat bepalen: