20 maanden cel voor Drillrap moord 18-jarige Jay-Ronne in Amsterdam

De rechter heeft geoordeeld over de tragische moord op Jay-Ronne Grootfaam (rapper RS) (18). Het gebeurde in 2019 na een ruzie tussen twee rivaliserende Amsterdamse drillrap groepen.

Drillrap moord

De rechter heeft 19-jarige dader Alexio F. 20 maanden cel en jeugd-tbs opgelegd, een medeverdachte Yamanney A. (21) werd vrijgesproken. Zo meldt RTL Nieuws. Dat is veel lager dan wat het Openbaar Ministerie (OM) eiste. OM eiste eerder namelijk 8 jaar en tbs met dwangverpleging tegen Alexio F en 2,5 jaar tegen Yamanney A.

18-jarige Jay-Ronne

De 18-jarige Grootfaam werd met een kapmes in de hals gestoken tijdens de ruzie bij de flat Florijn. Grootfaam was ook bewapend met een machete.

De rechter over de dader en de straf: “Hij heeft nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht. Zij blijven met veel verdriet achter. De stad Amsterdam en de buurt waren zeer geschokt. Alleen een gevangenisstraf is passend”

20 maanden cel

De rechter meldt echter ook dat Grootfaam zelf klaar stond met een mes, en dat werd meegenomen in het oordelen over de straf: “Hij bevond zich al zes seconden in de portiek met zijn machete, hij heeft direct de aanval op A. ingezet”

De moeder van het slachtoffer zei in de rechtbank: “Ik wil mijn kinderen niet kwijtraken aan duivelse kinderen van deze tijd, kinderen die zich niet veilig voelen zonder machetes, hakbijlen en voorwerpen waarmee ze anderen opzettelijk en bewust kunnen verwonden met de dood als gevolg.”

Bron: RTL Nieuws, AT5