Skip to main content

Bijzondere beelden zijn gepubliceerd van een making of van een videoclip met 2Pac uit eind 1995. In de nooit eerder vertoonde beelden is te zien hoe Tupac uithaalt naar de mannen die hem neerschoten tijdens een overval een jaar eerder in 1994, de schietpartij die hij wél overleefde.

2Pac neergeschoten in 1994

In november 1994 werd Tupac Shakur vijf keer geraakt en beroofd in de lobby van Quad Studios in New York. Op de avond van de schietpartij benaderden drie mannen 2Pac en eisten geld. Hij weigerde en verzette zich hevig, de rapper werd vervolgens twee keer in het hoofd geschoten, twee keer in de lies en één keer in de hand. 2Pac gaf Biggie Smalls de schuld na de schietpartij, omdat hij toevallig in hetzelfde gebouw aan het opnemen was. Er wordt gezegd dat de schietpartij de oorzaak was van de ruzie tussen de muziekpartijen aan de oostkust en de westkust.

Nooit eerder vertoonde beelden

Nu is er dus een video vrijgegeven waarin de rapper de mannen clownt die hem met geweld beroofden van 40.000 dollar aan juwelen. In de video is te zien hoe 2Pac voor een camera praat terwijl hij zijn shirt uittrekt en een bericht stuurt naar de mannen die hem hebben neergeschoten.

2Pac haalt uit naar mannen die hem neerschoten

Tupac zegt: “Ik wil gewoon nog een bericht sturen naar de kerels die mij hebben neergeschoten. Ik ben er nog. Alle vijf de kogels raakten me, maar je kon me niet doden, dus het enige wat je deed was me veel meer ambitie geven, zoveel meer drive om vooruit te komen. Je zult me echt niet kunnen tegenhouden, want ik zal niet te stoppen zijn… mijn hart is sterk, mijn drive is sterk. Ik heb het gevoel dat God mij de handen heeft opgelegd, dus ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Voor de kerels die mij hebben neergeschoten: bedankt, maar nee bedankt. Ik leef nog, je hebt het gemist, ik ben moeilijk te doden.”

Bekijk hier de video en het laatste nieuws over de moordzaak: