3 tips voor het creëren van een luxe woonkamer

Het creëren van een luxe woonkamer kan de perfecte manier zijn om te zorgen voor ontspanning na een lange dag. Of het nu tijd is om vrienden te ontvangen of gewoon om tot rust te komen in je eigen huis, het creëren van een uitnodigende en stijlvolle ruimte is essentieel.

Je woonkamer is een belangrijke ruimte in het huis, en kan een mooie plek zijn waar je kunt opladen en je thuis kunt voelen. Voor woonkamerinspiratie kan je op veel plekken terecht. In dit artikel helpen we je een handje op weg!

1. Denk groot

Niet alleen moet jouw woonkamer groot genoeg zijn om al jouw meubels in te plaatsen, ook door de keuzes in je meubels kun je je woonkamer een grandioze uitstraling geven. Je kunt denken aan mooie kleuren op de muur, behang, en aan een echte ‘eyecatcher’ van een dressoir of een bank. Wees niet bang om te snel ‘te overdrijven’. Juist als je voor wat meer opvallende items durft te gaan, kun je je woonkamer een unieke en luxe uitstraling geven. Fluwelen gordijnen, mooie vazen, spiegels van het plafond tot de vloer. Bij een luxe woonkamer kan het eigenlijk niet gek genoeg!

2. Zorg voor sfeer en kleur

Je wil dat jouw gasten zich op hun gemak voelen bij het betreden van jouw woning. Dit kun je bereiken door een mooi op elkaar afgestemde collectie aan meubels, materialen en kleuren op elkaar af te stemmen. Zorg dat het geheel een mooie afstemming is van wie jij bent, en tegelijkertijd ook nog voor comfort zorgt. Durf ook eens voor wat donkere kleuren te gaan, marineblauw bijvoorbeeld, of een kleurrijk behang of wandkleed.  

3. Beter goed gejat, dan slecht bedacht

Als je toch niet goed weet hoe je verder moet of juist hoe je moet beginnen, doe dan inspiratie op bij luxe plekken waarvan jij vindt dat ze erin geslaagd zijn om de ruimte een luxe en comfortabele uitstraling te geven. Denk hierbij aan hotels, bijzondere restaurants en landhuizen. Daarnaast kun je natuurlijk ook online veel inspiratie opdoen. Als je voor een mooi plaatje bent gevallen, bekijk dan goed wat je aan alle elementen bij elkaar zo mooi vindt. Is het de ruimte? Is het de meubelstijl? Past die stijl ook bij jouw ruimte? Of kun je misschien een eigen variant maken op wat je ziet? 

Kortom: een luxe woonkamer moet iets uitstralen. Wat dat voor jou precies is, is aan jou. Inspiratie kan je helpen te ontdekken wat jij mooi vindt en wat jou aanspreekt. Als je eenmaal weet wat je wil, kun je op zoek naar de meubels. Geniet dan ook van het proces! 

Beeld: Unsplash