Wereldwijd zijn er 70 vaccins tegen het coronavirus in de maak, zo meldt Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Enkelen daarvan zijn al een het stadium dat er onderzoek wordt gedaan op proefpersonen.
Het ontwikkelen van een vaccin tegen COVID-19 is een race tegen de klok, omdat de wereldeconomie momenteel zo goed als plat ligt. Hierom werken farmaceuten dan ook rond de klok om zo snel mogelijk een vaccin te ontwikkelen. Normaal gesproken kan het jaren duren voordat een middel op de markt komt, daarom worden dierproeven overgeslagen.
Onder meer Chinese, Japanse, Belgische, Amerikaans en Duitse laboratoria werken aan de vaccin, waarbij CanSino Biologics uit Hongkong momenteel het verst zou zijn de ontwikkeling, zo meldt persbureau Bloomberg.
De voorspellingen over wanneer de vaccins klaar zullen zijn, lopen nogal uiteen. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, verwacht dat aan het einde van het jaar een eerste vaccin beschikbaar zal zijn. Een professor aan de Universiteit van Oxford, die inschat dat hun vaccin '80 procent zeker gaat werken', verwacht al in september een middel klaar te hebben.
Het RIVM verklaart: "Dat valt niet te zeggen. Er wordt hard gewerkt aan een vaccin tegen het nieuwe coronavirus, in laboratoria in verschillende landen. Toch zal het nog lang duren voordat het vaccin beschikbaar komt, dat zal zeker de komende maanden nog niet beschikbaar zijn. Als er eenmaal een middel is, moet nog getest worden of het geen bijwerkingen veroorzaakt."
Bron & Beeld: RTL Nieuws, Powturk.tv
https://axed.nl/groepsimmuniteit-theorie-mogelijk-in-gevaar/