’73 De Pijp-lid verdachte in zaak per ongeluk doodgeschoten Amsterdammer’

73 De Pijp-lid verdachte in zaak per ongeluk doodgeschoten Amsterdammer

Op 14 maart jl. werd de 23-jarige Joey Uiterwijk uit Amsterdam-Oost per ongeluk doodgeschoten door zijn eigen vriend Shaquille L. Woensdag 9 september zal de rechtszaak tegen L. en drie andere verdachten van start gaan. Een van hen is Xavier F. beter bekend als drillrapgroep 73 De Pijp-lid Choppa, zo onderzocht crimesite.nl.

De vijf vrienden waren onder die avond onder invloed van drank, cocaïne en xtc tijdens een feestje in het huis van Shaquille L., waarbij ze met een Glock 17 aan het spelen waren, waarvan ze dachten dat het ongeladen was. Hierbij maakten ze foto’s en filmpjes van hoe het wapen van hand tot hand ging. Toen Shaquille het wapen op het hoofd van Uiterwijk richtte en de trekker overhaalde, ging het pistool tot ieders schrik af.

Omdat zowel het vuurwapen als de drugs van Choppa geweest zouden zijn, staat hij terecht voor dood door schuld. Ook de andere aanwezigen staan hiervoor terecht. Volgens choppa’s advocaat had zijn client het feestje echter al verlaten toen het dodelijke schot werd gelost.

Inmiddels zit alleen Shaquille L. nog vast, alle andere verdachten zijn op vrije voeten. Na zijn vrijlating nam Choppa de video ‘First Day Out’ op.

Direct na zijn vrijlating nam 73 De Pijp-lid Choppa de video First Day Out op:

Bron & beeld: Crimesite.nl, Youtube

Lees ook: