Skip to main content

Afgelopen maand gingen er beelden viral van een jongen op een scooter die een motoragent dolt, tijdens de rellen in de Schilderswijk in Den Haag. De politie heeft nu beelden vrijgegeven waarop te zien is dat de achtervolging niet zo goed afliep voor de jongen in kwestie.

In augustus was het diverse nachten onrustig in de Haagse wijk, nadat jongeren via social media werden opgeroepen om te gaan rellen. Hierbij werden er vernielingen aangericht, branden gesticht en met allerlei voorwerpen naar de politie gegooid.

De beelden van de rellen zorgden voor veel verontwaardige reacties. Ook de actie van de jongen die de motor agent dolde zorgde voor veel onbegrip, maar de agent blijkt degene geweest te zijn die het laatst kon lachten.

Op bodycam beelden is te zien hoe de agent de scooter minutenlang achtervolgt door kleine straatjes, terwijl hij in contact blijft met collega’s. Uiteindelijk slagen ze er dan ook in de scooter klem te rijden, en wordt de jongen op harde wijze aangehouden, waarbij hij opeens een stuk minder stoer blijkt te zijn.

Zo begon de achtervolging van de scooter:

Bekijk de beelden van de achtervolging door de motoragent en de aanhouding hier:

Check ook:

Leave a Reply