Skip to main content

Geen messen meer voor jongeren onder 16 jaar bij Action. De winkel verkoopt al een tijdje geen messen meer aan mensen jonger dan 16. Het verkoopverbod geldt voor alle 400 filialen in Nederland. Op verzoek van een wijkagent in Zaandam besloot Action hier mee te stoppen. 

“Wij kregen in juni een signaal van een wijkagent dat hij in Zaandam een aantal jongeren had aangetroffen met messen op zak dat ze bij Action hadden gekocht”, luidt het bij een woordvoerder van de winkelketen Action. “We hebben direct actie ondernomen en besloten om geen messen meer te verkopen aan personen onder de 16 jaar.” In de winkels zie je nu naast het messen schap een kaartje waarin gewezen wordt op het koopverbod. 

Ook is er nu aan de kassa’s een extra controle. Volgens de woordvoerder wordt er nu door de kassamedewerker gelijk naar de leeftijd gekeken zodra er een mes onder de scanner komt. Je kind dat jonger dan 16 jaar is naar de Action sturen voor een nieuw bestek set, zal dus niet meer kunnen.

Politie is bezorgd door hoeveelheid steekpartijen

De politie is erg blij deze beslissing. Sinds deze regel enkele maanden geleden in is gegaan bij Action, zijn er geen messen meer aangetroffen bij jongeren. Volgens de politie Zaanstreek is hierdoor het wapenbezit onder jongeren aanzienlijk gedaald. Dit lieten ze weten via hun facebook pagina. Door de hoeveelheid steekpartijen die er tegenwoordig gaande zijn met jonge daders en vooral jonge slachtoffers, is de politie bezorgd. 

Steekincidenten onder jongeren verdubbeld daarom verbied Action het verkoop van messen.

In maart liet NOS weten dat het aantal jongeren dat verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident in de afgelopen jaren is verdubbeld. Ook jongerenwerkers maken zich zorgen. Iedereen is blij met het messen verbod van Action bij jongeren, zouden andere winkels volgen?

Dit soort messen zijn er bij de Action te koop:

https://www.youtube.com/watch?v=8RUJoUrXJzE

Bron: NOS, Youtube

Leave a Reply